Bovelander Blog

Hockeycultuur: waarom hockey meer is dan een sport!

Hockeycultuur: waarom hockey meer is dan een sport!

Iedereen die weleens iets met hockey heeft gedaan, weet: hockey is meer dan een sport. Bij hockey draait het namelijk niet alleen om de wedstrijd zelf, maar juist ook om alles erbuiten. Dat komt omdat hockey een van de sporten is waar een sterke cultuur heerst. Een cultuur van sporten, saamhorigheid, gezelligheid en vriendschappen. Iets wat iedereen een keer zou moeten ervaren! Of je nu al hockeyer bent, of juist nog niet.

Van de jeugd naar de A’tjes en daar voorbij? En dat is maar aan één ding te danken: die hockeycultuur waar we zo trots op zijn. Onze sport zorgt ervoor dat je vanaf het eerste moment samenwerkt, een team vormt en vrienden wordt voor het leven. Niet alleen in het veld, maar juist ook erbuiten. Want hoe fijn is het na je wedstrijd te blijven hangen op de club met je teamgenootjes op zaterdag en later ook op zondag. Zeker met een zonnetje, een muziekje en gezellige vrienden en andere clubleden erbij. 

Lees ook: Hoe onze kampleiding over de hockeykampen denkt

Part of the club

Het leukste van de hockeycultuur is daarnaast dat het vooral leuk is onderdeel van de club te zijn. Natuurlijk zijn anderen ook meer dan welkom. Maar het is vooral de sport zelf die verbroedert, en uiteindelijk is het bij de club horen natuurlijk wel extra bijzonder. Doe je bijvoorbeeld mee aan een toernooi? Dan hebben ook alleen de andere toernooigangers en jij toegang tot de club en het feestje. Dat maakt het extra leuk om part of the club te zijn.
Dat betekent trouwens niet dat we mensen buitensluiten. Integendeel. Iedereen is welkom om zich bij de club aan te sluiten. En zit je er eenmaal bij, dan zit je ook voor altijd in ons hockeyhart! ;-)

Hockeykamp = alle dagen feest

Krijg jij ook nooit genoeg van hockey en alles er omheen? Wij ook niet. Daarom zijn wij destijds begonnen met het organiseren van hockeykampen. Zodat we het hockeyfeestje niet alleen op zaterdag hoefden te vieren, maar drie dagen lang een feestje konden bouwen met elkaar. 

Elk van onze hockeykampen staat bekend om de gezelligheid, het maken van vrienden, het intensieve hockeyprogramma, maar vooral: de tijd van je leven hebben. Want hockey is ook vooral heel erg leuk. En daarom zijn we dan ook zo trots op de cultuur eromheen. 

Bovendien geniet je tijdens een hockeykamp van de hockeycultuur in een veilige, sociale omgeving. De leiding is er als je ze nodig hebt, en verder ben je vrij om jouw ding te doen en zelf de gezelligheid te ervaren. Van de eerste hockeytraining tot de bonte avond; iedere dag is een feestje om nooit meer te vergeten. 

Lees ook: Waarom jij echt op hockeykamp zou moeten gaan

Ervaar het vooral zelf

We kunnen er uren over kletsen, maar ervaren moet je het uiteindelijk zelf. Geniet van alle gezelligheid, vriendschappen en lol die de hockeycultuur je te bieden heeft. Meld je eens aan voor een hockeykamp! Wedden dat je er net zo verslaafd aan raakt als wij? 

Terug naar alle blog artikelen