KWALITEIT & PRESTATIE GAAN ALTIJD HAND IN HAND MET ONTSPANNING EN PLEZIER
De Bovelander hockeykampen staan garant voor veel hockey met spectaculaire trainingen met  veel aandacht voor het sociale programma. Met een sociaal programma bedoelen we activiteiten die vooral toegespitst zijn op sociale interactie tussen de kinderen. Uiteraard staan de hockeyactiviteiten centraal, iedere deelnemer wordt uitgedaagd met nieuwe oefeningen en veel wedstrijdjes. Maar een gezellige sfeer en lol maken op én buiten het veld maken is minstens zo belangrijk. Om de sociale interactie te stimuleren zijn er geweldige kampspellen als levend stratego of het Australisch dierenspel, maar ook 'Glow in the dark'-hockey, survival en gekke shows horen er bij. Iedereen doet mee, doet gek, heeft lol. Niemand valt erbuiten, iedereen maakt vrienden. De leiding van een hockeykamp bepaald op welke creatieve manier er invulling wordt gegeven aan het sociale programma. Zo is geen kamp precies hetzelfde.

KLEINSCHALIG KARAKTER
De Bovelander hockeykampen kenmerken zich door een kleinschalig, intiem en ontspannen karakter, waarbij iedere deelnemer maximale individuele aandacht krijgt. Er is ruim tijd om nieuwe vrienden te maken. In de afgelopen achttien jaar hebben wij een grote groep met Hoofdklassehockeyers en (ex)internationals om ons heen verzameld die veel ervaring hebben en met veel plezier en enthousiasme hun kennis en vaardigheden weten over te dragen. Zo wordt ieder kamp, clinic of toernooi een topervaring!

http://www.bovelander.nl/layout/images/uploads/1_klein-Hoofdklassehockeydag2.jpg

ALGEMENE INFORMATIE
Na het behalen zijn gouden medaille op de Olympische Spelen van Atlanta in 1996 is Floris Jan Bovelander samen met zijn broer Jeroen zijn passie voor hockey actief gaan overdragen aan de hockeyende jeugd. Inmiddels organiseren zij, samen met het team van Bovelander & Bovelander al meer dan vijftien jaar het hele jaar door vele hockeyactiviteiten en zijn ze altijd nauw betrokken bij het hedendaagse hockey. Naast hockeykampen en hockeyclinics organiseert het Bovelander & Bovelander-team ook de KNHB hockeyclinics voor de Hockeybond, de Interpolis Shoot-outcompetitie en de Nederlandse Beachhockeycompetitie. Voor ABN AMRO verzorgt het Bovelander & Bovelander team onder andere de Studenten HockeyTrophy en alle ABN AMRO hockeyclinics.

In de afgelopen achttien jaar hebben wij een grote groep met Hoofdklassehockeyers en (ex)internationals om ons heen verzameld die veel ervaring hebben en met veel plezier en enthousiasme hun kennis en vaardigheden weten over te dragen. Wij begrijpen als geen ander dat ouders hun kinderen graag met een gerust hart op het evenement achterlaten.

Belangrijk om te weten is dan ook:

- dat er veel persoonlijke aandacht en voldoende toezicht is
- dat plezier en veiligheid voorop staan
- dat de evenementen onder leiding staan van goed geschoolde trainers
- dat we tijdens de evenementen altijd 24 uur per dag bereikbaar zijn.

Het Bovelander & Bovelander kantoor is gevestigd in Haarlem en beschikt daar ook over een eigen attractieverhuur en een eigen indoorsportcomplex in Overveen: De Tetterodehal.

Bovelander & Bovelander
Verspronckweg 63 C
2023 BB Haarlem
023-5410330
info@bovelander.nl 

Floris Jan Bovelander (1966) speelde vijftien jaar voor Bloemendaal (zes keer landskampioen, Europees kampioen, scoorde 267 goals in de Hoofdklasse). Hij kwam 241 keer uit voor het Nederlands elftal (o.a. drie keer Olympische Spelen; brons in Seoul, vierde in Barcelona en goud in Atlanta. Hij scoorde in totaal 215 doelpunten voor Oranje). In 2002 was hij assistent-trainer van het Nederlands Herenelftal en zat in de commissie tophockey van de Hockeyclub Bloemendaal.

http://www.bovelander.nl/layout/images/uploads/1_banner-classic-klein.jpg

 

ZIJN JULLIE ALTIJD BEREIKBAAR?
Tijdens lopende hockeykampen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar voor noodgevallen.

HOEVEEL BEGELEIDERS GAAN ER MEE OP KAMP?
We streven altijd naar een begeleider per zeven kinderen. In veel gevallen is dit zelfs een begeleider per vijf kinderen.

MOGEN DE KINDEREN EEN MOBIELE TELEFOON MEENEMEN OP KAMP?
Omdat social media niet meer weg te denken is bij de jeugd en het ook veel leuke effecten kan hebben, hebben we besloten om het  gebruik van een mobiele telefoons op de Bovelander hockeykampen  beperkt toe te staan. Op gezette tijden mag men gebruik maken van de mobiele telefoon. Dus niet tijdens het eten, op de hockeyvelden, maar een half uurtje vrienden maken en bijvoorbeeld foto's delen met thuis is mogelijk. Het mag maar hoeft natuurlijk niet!

WAT IS DE ACHTERGROND VAN DE BEGELEIDERS?
Onze begeleiders kunnen goed met kinderen omgaan en hebben een actieve rol binnen een hockeyvereniging. Veel begeleiders zijn deelnemer van de hockeykampen geweest en weten dus heel goed wat kinderen leuk vinden. Bovendien zijn de begeleiders door onszelf geselecteerd en opgeleid.

HOE WORDEN DE KINDEREN INGEDEELD?
We kijken altijd naar de individuele wensen van de kinderen. Er kan op het inschrijfformulier worden aangegeven bij wie ze in de groep willen. Vult u hierin niks in, dan zullen we de kinderen zoveel mogelijk op niveau en leeftijd indelen. Blijkt bij aanvang of tijdens het kamp dat ze niet in de juiste groep zitten, kan er altijd gewisseld worden.

SLAPEN DE JONGENS EN MEISJES TIJDENS DE SLAAPKAMPEN GESCHEIDEN?
Op al onze kampen slapen jongens en meisjes apart. Dat betekent: in een andere tent. Ook de begeleiders slapen gescheiden van de deelnemers maar ze zijn uiteraard wel in de buurt.

MOGEN ER ALCOHOLISCHE DRANKEN DOOR DE KINDEREN MEEGENOMEN/GEDRONKEN WORDEN?
Het niet toegestaan is om alcoholische dranken naar het kamp mee te nemen, dan wel te drinken.

MOGEN ER SIGARETTEN DOOR DE KINDEREN WORDEN MEEGENOMEN/GEROOKT?
Het is niet toegestaan om sigaretten naar het kamp mee te nemen, dan wel te roken.

HOUDEN JULLIE REKENING MET VEGETARIERS EN DIETEN?
Uiteraard houden we op onze kampen rekening met vegetariërs en verschillende diëten. Op elk kamp is er een Hoofd huis* en hij/zij is hier gedurende het gehele kamp verantwoordelijk voor. Het is wel belangrijk om dit goed aan te geven bij de inschrijving.

*De staf van een kamp bestaat uit een team van begeleiders. De grootte van dit team is afhankelijk van het aantal deelnemers aan een hockeykamp, maar bestaat altijd uit een:

– Hoofd huis; verantwoordelijk voor het eten, drinken, dieten en medische zaken van de kinderen en de trainers
– Hoofd sociaal; verantwoordelijk voor de invulling van het gehele sociale programma.
– Hoofd trainingen; verantwoordelijk voor de trainingen en de trainers.

Ieder Hoofd stuurt een team van begeleiders aan. Samen is het gehele team verantwoordelijk voor de uitvoer van de hockeykamporganisatie.

MIJN KIND HEEFT EEN BIJZONDERHEID? KAN HIJ?ZIJ WEL MEE OP KAMP?
Kinderen met bijzonderheden zoals ADHD, autisme, astma of bepaalde allergieën kunnen mee op onze kampen. Gelieve dit wel duidelijk aan te geven bij de inschrijving. Voor kinderen waarbij er heel veel extra individuele aandacht en begeleiding nodig is, is het handig om van te voren telefonisch contact op te nemen.

KAN MIJN KIND ZICH OOK ALLEEN OPGEVEN VOOR EEN KAMP OF IS HIJ/ZIJ DAN DE ENIGE?
Een groot deel van de Bovelander hockeykampdeelnemers komt alleen dus dat is geen probleem! Onze hockeykampen zitten zo in elkaar dat iedereen elkaar vanaf het begin van de kampen meteen al goed leert kennen.

Staat uw vraag en antwoord er niet tussen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.


BOVELANDER ETHISCHE GEDRAGSCODE
Alle mensen die bij ons komen werken, als vrijwilliger, stagiair(e) of als betaalde kracht, ondertekenen voordat ze beginnen de Bovelander ethische gedragscode.

WAAROM EEN BOVELANDER ETHISCHE GEDRAGSCODE?
Een gedragscode is een formeel document dat de richtlijnen, regels en grenzen aangeeft voor de omgang tussen begeleiders en deelnemers om ongewenst gedrag te voorkomen en fungeert als toetssteen voor het gedrag van de begeleiders. evens geeft de gedragscode aan hoe te handelen bij grensoverschrijdend gedrag. Het doel van de gedragscode is het bevorderen van het welzijn en de veiligheid van alle kinderen en begeleiders tijdens een Bovelanderevenement.

De vraag of iemand wel of niet de wet overtreedt, kan niet door het toepassen van deze gedragscode alleen beantwoord worden. De gedragscode biedt geen bescherming tegen rechtsvervolging aan wie zich strikt aan de letter ervan houdt. Evenmin kan iemand niet alleen op grond van het overtreden van het gestelde in de gedragscode juridisch strafbaar worden gesteld. Het zich gehouden hebben aan of het overtreden hebben van deze gedragscode kan echter wel als argument in juridische procedures aangevoerd worden, en, afhankelijk van de omstandigheden, als ontlastende dan wel belastende factor meegewogen worden in de oordeelsvorming.

STRAFBLAD EN VERKLARING GOED GEDRAG
Naast de ondertekening van de Bovelander ethische gedragscode verplichten wij een ieder die als begeleider bij een Bovelanderevenement betrokken is, op welke wijze dan ook, de Bovelander organisatie op de hoogte te stellen van een eventueel strafblad en stellen wij het zeer op prijs wanneer een begeleider een verklaring omtrent goed gedrag aan ons kan overleggen.

WAT TE DOEN BIJ OVERSCHRIJDING VAN DE GEDRAGSREGELS?
Een begeleider heeft een voorbeeldfunctie. Hij dient maatregelen te nemen als hij grensoverschrijdend gedrag ziet. Ook als een ouder/verzorger grensoverschrijdend gedrag ziet, zouden we graag willen dat er maatregelen worden genomen.

WAT ZIJN DE MOGELIJKE STAPPEN?
-  De persoon op zijn gedrag aanspreken
-  De eindverantwoordelijke op het evenement aanspreken op het gedrag van de persoon
-  Het Bovelanderkantoor inlichten via het telefoonnummer 023-5410330 of mailen naar:      jeroen@bovelander.nl
-  Aangifte doen bij de politie (in overleg met het slachtoffer) indien er een strafbaar feit is
   gepleegd

VERTROUWENSPERSOON
Bij ernstige zaken kan een vertrouwenspersoon advies geven aan het slachtoffer over eventueel te volgen stappen. Binnen Bovelander & Bovelander is dat: Jeroen Bovelander (023-5410330 of jeroen@bovelander.nl)